Boloňské špagety

Za recept děkujeme Blue vegan pig.
Ingredience
1 balení | sójového granulátu |
---|---|
1 | větší mrkev |
1 | řapík celeru |
cibule | |
2 stroužky | česneku |
1 plechovka | krájených rajčat |
2 dl | červeného vína |
oregano | |
500 g | špaget |
olivový olej | |
sůl | |
pepř |
Kategorie: Hlavní jídla
Postup přípravy
-
Granulát uvaříme v osolené vodě a zcedíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme.
-
Na oleji osmahneme cibuli s česnekem, přihodíme mrkev s celerem a nakonec přidáme granulát. Osolíme opepříme a zalijeme rajčaty. Přidáme červené víno, trochu podlijeme vodou a vaříme asi 20 minut pod pokličkou.
-
Před koncem vaření omáčku trochu zredukujeme, ochutíme oreganem a podle chuti dosolíme a dopepříme.